Toimintaympäristön seuraaminen

Tietojohtamiseen liittyy paljon erilaisten asiakirjojen ja taustamateriaalien seuraamista, tulkitsemista ja tiedon arviointia sekä koordinoimista. Pelkkä tiedon kerääminen ei riitä. Tiedolla johtamista tulee pystyä hallinnoimaan ja hyödyntämään entistä tehokkaammin huomioiden sidosryhmät, organisaatiot ja niiden jäsenet sekä asiakaspalvelukokemukset. Tämä vaatii kaikkien vahvaa mukautumis- ja prosessointikykyä. Tietoaineiston tulee olla kattavaa, ajan tasaista ja luotettavaa. Luotettava tieto on oikeaa, ehjää, omassa asiayhteydessään merkittävää, eikä johda virheellisiin päätelmiin. Tietoa tulkittaessa tulee huomioida demografiset, maantieteelliset, käyttäytymis- ja valtavirrassa olevat trendi-ilmiöt ja niiden vaikutukset.  

Tällä hetkellä kirjaston johtajalle ja johtamiseen on saatavilla useita tietolähteitä. Haasteeksi muodostuukin keskeisten lähteiden löytäminen ja niiden jatkuva seuranta. Oman organisaation ja kansallisesti toteutetut tietovarastotyyppiset ratkaisut helpottavat tätä työtä.  

Kirjastojen tulee olla lisäksi aktiivisia näiden tiedonlähteiden – myös muiden kuin vain oma toimialan – kehittämisessä. Kansallisiin kyselyihin kannattaa lobata kirjastoon liittyviä kysymyksiä ja kansallisiin ylätason tilastoihin myös kirjastojen keskeisiä tunnuslukuja.  

Kaikkein tärkeintä johtajalle ja johtamiselle on tilastolukutaito eli taito sekä lukea ja ymmärtää kriittisesti tilastoja, että taito tehdä tilastoihin liittyvää päättelyä ja päätöksiä. Hyvään johtamiseen kuuluu myös laadullisten aineistojen merkityksen ymmärtäminen päätöksenteossa: pienet muutokset ihmisten käyttäytymisessä ja tekniikan kehittymisessä saattavat nykyisin muuttaa jopa koko toimialan kehityksen suunnan muutamassa vuodessa. Näiden tunnistaminen on strategiselle päätöksenteolle kullanarvoista ja ohjaa käytössä olevia resursseja oikeaan suuntaan ennakoivasti. 

Tilastotietoja ja palveluihin liittyviä kyselyitä voi käyttää myös lobbauksen välineenä sekä omassa organisaatiossaan että laajemminkin. Oman kirjastonsa vertailu vastaavan kokoisiin yksiköihin tuottaa esimerkiksi taloudesta päättäville hyvää tietoa tehokkuudesta tai resurssien lisätarpeesta. Lisäksi se antaa luottamusta kirjaston johdon kykyyn tehdä tosiasioihin perustuvia päätöksiä ja kehittämisehdotuksia. 

Pidä tietojohtamisen sykli käynnissä :: Oman kirjaston ja kehysorganisaation väliset tietovirrat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s