Tietojohtaminen tavaksi

Yksinkertaisimmillaan tietojohtaminen on toiminnan kokonaisuudesta syntyvän tiedon sekä ulkoisen tiedon yhdistämistä, niin että pystytään tekemään päätös, joka vie toimintaa eteenpäin. Tietojohtaminen ei koske vain mitattavaa ja laskettavissa olevaa tietoa. Se on myös kirjaston aineettomien resurssien eli osaamisen ja hiljaisen tiedon tunnistamista ja näiden hyödyntämistä. Kun kirjaston aineettomat resurssit, esimerkiksi osaaminen on tunnistettu, voidaan luoda prosessit, joilla osaamista voidaan kehittää ja siirtää eteenpäin. Kuinka sinun kirjastossasi on esimerkiksi varmistettu avainhenkilöiden osaamisen jakaminen?  

Kirjastoissa syntyy  tietoa kokoelmista, asiakkaista sekä asiakkaiden että kokoelman liikkuvuudesta. Hyödynnetäänkö kirjastoissa syntyvä tieto toiminnan kehittämisessä täysipainoisesti?

Kirjastojen toimintaympäristö on muuttunut verkostoitumisen sekä tieto- ja viestintätekniikan nopean kehityksen myötä. Elinikäinen oppiminen näkyy niin asiakkaiden tarpeissa kuin vaatimuksena henkilöstön suhteen. Kirjastojen johtaminen ei ole vain asioiden hallintaa ja ihmisten johtamista, vaan johtajuutta tarvitaan muutoksen suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin.  Kirjastoissa voi tunnistaa oppivan organisaation tunnuspiirteitä: kehittyminen ja oppiminen jatkuvat koko henkilön työuran ajan, ja yksilöiden oppiminen liitetään yhteen tavoitteiden, uuden tiedon ja uuden osaamisen luomiseksi.

Tärkeää on tunnistaa, mikä tieto on organisaation toiminnalle ja kehittämiselle oleellista eli mitä tietoa on kerättävä joko oman toiminnan kautta tai hankkimalla tietoa ulkopuolelta tai taustaorganisaatioista. 

Tietojohtaminen on tekniikoiden, välineiden ja työkalujen valintaa, sekä organisaatiolla ja ulkopuolisilla toimijoilla olevan tiedon tunnistamista. Tietojohtamisen voi ymmärtää myös kolmen ulottuvuuden kautta: ”Ihmisten johtaminen tiedon luojina ja tuottajina, informaation hallinta tiedon luomisessa ja tuottamisessa sekä näiden prosessien tuloksellisuutta edistävien asioiden hallinta.” (Huotari ym. 2005).

Vaikuttavuus :: Valitse oikeat ja olennaiset tiedot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s