Verkkopalvelujen analytiikalla parempaan käyttökokemukseen

Verkkokirjastojen ja muiden kirjaston verkkopalvelujen käyttäjistä voidaan kerätä monenlaista dataa: käytetyt hakutermit, hakujen rajaukset, klikatut linkit ja sivulataukset. On myös mahdollista seurata mm. kuinka kauan käyttäjä viipyy jollakin sivulla, missä hänen kursorinsa on liikkunut sivulla ja onko sivua vieritetty. Tietoja voidaan kerätä myös käyttäjiltä, jotka eivät ole kirjautuneet. Kirjautuneille käyttäjille voidaan luoda yksilöllinen tunniste, jonka avulla käyttäjä tunnistetaan palvelussa. Näin voidaan tallentaa henkilökohtaista dataa hänen toiminnastaan ja valinnoistaan ja tarjota personoitu käyttökokemus: esimerkiksi aineistonostot ja hakutulosten järjestys voisi perustua tällaiseen henkilökohtaiseen profiiliin.  

Sovelluksista, kuten mobiilikirjastosta, kerätään yleensä anonyymiä analytiikkadataa, jota käytetään mahdollisten virheiden jäljittämiseen ja sovelluksen parantamiseen. On myös mahdollista käyttää laitteen sensoreita, verkkopaikannusta tai sisätilapaikannusta käyttäjän paikkatiedon saamiseen. Paitsi että siitä on hyötyä käyttäjälle itselleen (voidaan vaikkapa näyttää oletusarvoisesti lähimmät kirjastot tai sen kirjaston kokoelma, jossa käyttäjä juuri on, tai opastaa sisällä kirjastotilassa), kirjaston kehittäjät voivat saada selville paikallisia eroja palvelujen käytössä tai kiinnostuksen kohteissa.  

Kerätyn käyttäjätiedon pohjalta voidaan tutkia palvelupolkuja. Kääntyikö käyttäjä pois, koska ei löytänyt etsimäänsä? Eikö käyttäjän haluamaa aineistoa ollut heti saatavilla? Eksyikö hän verkkokirjaston rakenteeseen? Käyttikö hän hakutermiä, jolla ei voi löytää mitään?

Kehitä kirjastosi palveluja datan avulla :: Tekoäly on jo täällä