Verkoston syysseminaari Tampereella 22.10.2019

Kirjastojen tietojohtamisen verkoston aloitusseminaarissa keväällä nousi esiin monenlaisia toiveita. ”Jostain on aloitettava”, joten nyt verkostolle on tarjolla syysseminaari, jossa käsittelemme perusasioita. Harri Laihonen kertoo, mitä vaatimuksia tiedolla johtamiselle on julkisessa palvelutuotannossa tällä hetkellä, ja Markku Laitinen puolestaan tuo esiin kirjaston vaikuttavuuden osoittamisen keinoja.

Iltapäivän työpajoissa Viljami Marjomäen johdolla tutustumme siihen, miten data muuttuu tilannenäkymiksi PowerBI –ohjelmalla. Voit halutessasi tuoda mukana kannettavasi, jos siihen on asennettu PowerBI-lisenssi. Saat ennen tilaisuutta tai paikan päällä ladattavaksi datasetin, jonka kanssa voit tutustua PowerBI:n käyttöön.

Toisessa työpajassa Kaisa Lähteenmäki-Smith perehdyttää ilmiölähtöiseen ajatteluun, jossa olennaista on hahmottaa, mitä tiedämme, mitä emme tiedä, ja mikä tieto on olennaista ilmiön arvioinnin kannalta.

Paikka: Tampereen pääkirjasto Metso, luentosali Lehmus (Pirkankatu 2, pohjakerros).

Ohjelma:

9.30–10.00 Kahvi
10.00–11.30 Julkinen palvelutuotanto muutoksessa – vaatimukset tiedolla johtamiselle. Tutkimusjohtaja Harri Laihonen, Tampereen yliopisto.
11.30–12.15 Lounas
12.15–13.00 Vaikuttavuus ja kirjastot. Suunnittelija Markku Laitinen, Kansalliskirjasto.
13.00–13.45 Työpaja 1: PowerBI:n ominaisuudet ja peruskäyttö. Projektityöntekijä Viljami Marjomäki, Jyväskylän kaupunginkirjasto.
13.45–14.00 Kahvi
14.00–15.50 Työpaja 2: Ilmiötreenit. Kehitysjohtaja Kaisa Lähteenmäki-Smith, MDI Oy.
15.50–16.00 Loppuyhteenveto

Ilmoittautuminen viimeistään 15.10.2019 klo 16 osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/05D0E9C3E1AC8EB5.par